Podstrona: Koło Naukowe Inżynierii Chemicznej i Farmaceutycznej „IPSUM” / Prof. Paweł Chmielarz, Eng, PhD, DSc, ProfTit

Aktualności

Koło Naukowe Inżynierii Chemicznej i Farmaceutycznej „IPSUM”

15-01-2020 r.

Koło Naukowe powstało z myślą o studentach i doktorantach Wydziału Chemicznego Politechniki Rzeszowskiej. Celem Koła Naukowego „IPSUM” jest umożliwienie jego członkom pogłębiania wiedzy z zakresu inżynierii chemicznej i farmaceutycznej, polimeryzacji rodnikowej z odwracalną dezaktywacją (RDRP), inżynierii procesów wytwarzania wyrobów farmaceutycznych oraz ich przemysłowego zastosowania, jak również syntezy i analizy funkcjonalnych związków wielkocząsteczkowych pochodzenia naturalnego (m. in. nanoreaktorów, biopolimerów gwiaździstych i szczotek polimerowych szczepionych z powierzchni organicznych lub nieorganicznych).

Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby rozwijać swoje zainteresowania i poszerzać wiedzę w dziedzinie inżynierii chemicznej i farmaceutycznej poprzez uczestnictwo w projektach naukowo-badawczych, stażach naukowych, seminariach oraz konferencjach o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym za sprawą współpracy z krajowymi i zagranicznymi ośrodkami naukowymi (Carnegie Mellon University, University of Milano, University of Konstanz, University of Padova, Aarhus University, Uniwersytet Jagielloński).

Działalność Studenckiego i Doktoranckiego Koła Naukowego Inżynierii Chemicznej
i Farmaceutycznej „IPSUM” jest objęta patronatem Rzeszowskiego Oddziału Polskiego Towarzystwa Chemicznego: http://ptchem.prz.edu.pl/main.html

 

Opiekunem naukowym Studenckiego i Doktoranckiego Koła Naukowego Inżynierii Chemicznej i Farmaceutycznej „IPSUM” jest

 

Prof. ucz. dr hab. inż. Paweł Chmielarz

E-mail: p_chmiel@prz.edu.pl

Link do strony Koła Naukowego „IPSUM”:

IPSUM

 

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych!

Aktualności WCh PRz

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję